Nyheter
- Flere typer af arbejdsskader anerkendes i Danmark
- Ny dansk reform anerkender flere typer af arbejdsskader, og som det første sted føres »posttraumatisk belastningsreaktion« med på listen over erhvervssygdomme.
- Forskare fokuserar på män som bryter könsrollerna
- Åtta nordiska mansforskare ska studera de nordiska männens förhållande till arbete och familj. Pengar har beviljats av Nordiska Ministerrådet och projektet pågår från april i år och tre år framåt.
- Rekordhøy innflytting til Åland
- Historien om en liten familie i Sveits som ønsket seg et nytt hjemland, er også en historie om en kampanje for å få flere innbyggere i Åland. I løpet av 2002 har øyriket fått 200 flere innbyggere og mer enn seks hundre henvendelser fra familier som godt kunne tenke seg å flytte til Åland.
- Fritt frem for arbeidstakere fra EUs nye medlemsland – Norden vurderer sikkerhetsmekanismer
- Nordiske land som vil åpne arbeidsmarkedet for arbeidstakere fra de nye medlemslandene i EU fra første dag, vil sikre seg mot en for stor tilstrømming av arbeidskraft. Arbeidsministrene ønsker derfor å vurdere tiltak som kan hindre at for mange kommer.
- Arbetsför - när mängden är rätt
- Rune Håvard Holtmoen studerade marinteknik i Trondheim och hade ett halvt år kvar innan han skulle ha blivit civilingenjör. Men 1990 drabbades han av kroniskt trötthetssyndrom, en sällsynt sjukdom som gjorde att han sjukpensionerades. Tolv år senare försöker han komma in på arbetsmarknaden, denna gång med målet att bli revisor.
- Erklæring om helsefremmende arbeidsplasser
- Hva er en helsefremmende arbeidsplass, og hvordan skaper man arbeidsplasser som kan fremme helsa? Dette var spørsmål de rundt 400 deltakerne fra hele Norge skulle gi innspill til under en konferanse i Lillestrøm utenfor Oslo i begynnelsen av november. Blant deltakerne var ledere og andre ansatte i norske virksomheter og representanter for arbeidslivets organisasjoner. Sammen bidro de til å forme ”Lillestrøm-erklæringen om helsefremmende arbeidsplasser”.
- Brister i det systematiska arbetsmiljöarbetet
- Under två dagar i oktober inspekterade det svenska Arbetsmiljöverket 1550 arbetsplatser, där man har, eller har haft, problem med stressrelaterade sjukdomar. Undersökningen gjordes som ett led i den Europeiska arbetsmiljöveckan, vars tema i år var stress och psykosociala faktorer. Resultatet visar att hälften av arbetsgivarna saknar systematiskt arbetsmiljöarbete.
- Program for et fristende arbeidsliv
- I Finland går myndighetene i bresjen for å skape et arbeidsliv som skal fremme arbeidsevnen og lokke flere til arbeidet. VETO heter det omfattende arbeidslivsprogrammet som lanseres i disse dager.
- Försmådd yrkeskärlek – om medierna som arbetsplats
- Hög förändringstakt, tuffare ekonomiska krav, snabbare tempo och ökad osäkerhet kring arbetet - det är tydliga tendenser i mediebranschens utveckling under de senaste 20 åren.
- Felles arbeidsmarked også for nye EU-borgere i øst?
- - Nå må de nordiske land snart bestemme seg, utfordret representantene fra de kommende EU-landene. Spørsmålet om et felles arbeidsmarked sto øverst på dagsorden da arbeidsministrene fra de nordiske land, baltiske stater og Polen møttes på Öland i Sverige 22. og 23. september.
- Private aktører på banen
- Første udbudsrunde af opgaverne med aktivering af ledige er nu sat i gang i Danmark, og de private firmaer har vundet over halvdelen af opgaverne – men det er ikke uden problemer.
- Øresund med barrierer – og især muligheder
- Ny bog om integration i Øresundsregionen kortlægger forskelle og ligheder mellem danskere og svenskere – og peger på de mange nye muligheder.
- Nästan för bra för att vara sant
- Från och med i år har alla isländska pappor rätt till tre månaders pappaledighet. Använder de inte sina månader torkar tiden inne. Reformen, som gradvis införts sedan 2001, har starkt stöd både hos pappor och också hos mammor, visar en färsk undersökning. Cirka 85 procent av de isländska männen tar numera ut föräldraledighet.
- Ökad satsning på arbetslivet i Finland
- Den finska regeringen ska öka den statliga satsningen på att förbättra både produktivitet och trivsel på arbetsplatserna.
- Ledere kan gøre en forskel
- Ledere fyrer først de svage på arbejdsmarkedet, men der er muligheder for at gøre noget, så flere kan fastholdes og integreres. Det viser en ny omfattende dansk undersøgelse der peger på, at det i høj grad er et spørgsmål om holdning og viden.
Side-alternativer