Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2023 i Nordisk beredskap

Nordisk beredskap

Bussförarens uppdelade vardag
Bussförare kommer, bussförare går. En som har stannat i yrket är Stefan Andreasson, som fick sitt busskörkort för 35 år sedan och i lika många år kört buss inom kollektivtrafiken. Numera kör han region- och biblioteksbuss i Helsingborg med omnejd.
Busstrafiken är en ryggrad i samhället - men hur hitta fler bussförare?
Goda bussförbindelser är avgörande för många arbetspendlare. Men utan bussförare, ingen busstrafik. I Sverige kan bussförarbristen leda till allvarliga samhällsekonomiska konsekvenser, varnar transportnäringens branschorganisation.
Milliardplan for CO2-fangst kan give Danmark nye job
Danmark forventer nye job og vækst som følge af en ny regeringsplan for indfangning og lagring af både dansk og udenlandsk CO2 i den danske undergrunden. Brug en del af den indfangede CO2 til ny klimavenlig produktion, som kan give flere og bedre job, anbefaler dansk erhvervsliv.
Norge må rustes bedre mot flom etter herjingene til Hans
Bedrifter i Norge tror vi har mer ekstremvær i vente. Arbeidsgiverorganisasjonen NHO mener det må på plass flere og bedre beredskapstiltak. Oppryddingen etter ekstremværet betyr mange oppdrag for anleggsbransjen – men gir mindre rom for å sette i gang bygging av nye offentlige bygg, som skoler og sykehjem.
Skyddsrum återigen aktuella i ändrat säkerhetsläge
I budgeten för 2024 lyfts de svenska skyddsrummen fram i ljuset efter att under en lång tid varit närmast bortglömda. Regeringen satsar 220 miljoner kronor på en upprustning, men också på att utbilda räddningstjänsten i en satsning på starkare civilförsvar.
Droner og miniubåter styrker beredskapen for den norske kystvakten
Kystvakten i Norge gjør nå ny bruk av miniubåter og droner for å ha bedre beredskap i kritiske situasjoner.
Helikopterpiloter trenger ti års erfaring før de kan jobbe med søk og redning
Helikopter er redningen når ekstremvær stopper bil og tog. Men hvem skal fly helikoptrene i fremtiden? Mangel på rekruttering til pilotyrket får flere aktører til å rope et varsko.

Side-alternativer

This is themeComment