Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2006

I fokus 2006

Periferi i centrum - energiäventyret i nordområdena

När människor på nordkalotten ska berätta om det som händer i nordområdena vänder de gärna på kartan för att skapa ett nytt perspektiv. Det sjuder i nord och ännu är utvinningen av de stora gas- och oljetillgångarna bara i början. efterfrågan på arbetskraft har skapat en het arbetsmarknad i det som för fem år sedan var avfolkningsbygder.

Periferi i centrum - energiäventyret i nordområdena - Les mer…

Gränslös kommunikation ändrar arbetets villkor

Bangalore kallas för Indiens Silicon Valley . IBM, Microsoft, Dell, Google och cirka 1500 datafirmor till, har redan etablerat sig där. Liksom företag som Ericsson, Astra Zeneca och ABB. Frågan är om ett företag som vill vara ”med”, kan undgå att etablera sig där. Men vilka blir effekterna på sikt?” Frågan ställdes senast på konferensen ”Globaliseringens konsekvenser för arbetsmarknaden i Norden”.

Gränslös kommunikation ändrar arbetets villkor - Les mer…

Hållbarhet - dags att tänka nytt om arbetslivet

I de nordiska länderna sätts arbetet av tradition högt. Arbetskraftsdeltagandet bland både män och kvinnor har länge varit högst i världen. Men trots att begreppet "arbetsglädje" föddes här, så är det något som är allvarligt fel i förhållandet mellan arbetstagaren och arbetet, det visar sjukskrivningar, arbetsslöshetsiffror och tidiga pensionsavgångar. Hur kan arbetet utvecklas, så att vi kan arbeta med glädje oavsett om vi är unga och gamla, om vi orkar mycket eller litet, om vi är funktionshindrade eller har annan etnisk bakgrund? Den goda viljan finns, menn verkar inte räcka till. Är det behov för ett nytt sätt att tänka om arbetslivet. Behövs en ny strategi för ett hållbart arbetsliv?

Hållbarhet - dags att tänka nytt om arbetslivet - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment