Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2005

I fokus 2005

Tema: Globalisering - så in i Norden

”Humlan kan flyga” konstateras det allt oftare i europeiska sammanhang, trots att det betvivlats. Humlan med sin tunga kropp symboliserar de nordiska länderna med höga skatter, stor offentlig sektor och starka fackföreningar. ”Flygkraften” bevisas i mätningar av olika slag som gång på gång placerar de nordiska länderna bland de tio bästa, oavsett om det gäller trygghet, öppenhet, livskvalitet eller konkurrenskraft, utländsk investeringsvilja och innovationer

Tema: Globalisering - så in i Norden - Les mer…

Jakten på det goda arbetet

Hur ser den arbetsplats ut som får oss att gå till arbetet med glädje, som inte tömmer oss på energi utan som tvärtom stimulerar livets övriga delar? Hållbarhet står på agendan. Uppmärksamhet har främst riktats på företagens sociala ansvar för en bärkraftig utveckling. Nu fokuseras allt oftare på arbetets betydelse för hållbarhet, både som ett mål i sig men också som ett medel för ett bärkraftigt samhälle.

Jakten på det goda arbetet - Les mer…

Tema: Sykefravær i Norden

Nordiske land kan tjene på å samarbeide om å få ned sykefraværet. Det krever økt samarbeid myndighetene imellom, og mellom forskningsmiljøene. Det er både behov for bedre statistikk som gjør det mulig å sammenligne utviklingen i fraværet mellom landene, mer kunnskap om hvilke faktorer som påvirker sykefraværet og bedre forståelse for hvilke tiltak som virker.

Tema: Sykefravær i Norden - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment